måndag 2 juli 2012

Dagens pass och RKC Sweden 2012

Dagens pass:


Knäböj
60 kg: 10 reps
85 kg: 5 set med 10 reps

Swing
40 kg: 5 set med 10 reps

Liggande enarmspress
24 kg: 2 set med 10/10 reps


RKC Sweden 2012


Sveriges första RKC gick av stapeln i helgen med nästan 50 anmälda. Jag genomförde RKC 2010 i Köpenhamn och denna gången var det dags att assistera. De assisterande instruktörerna anlände en dag innan RKC startade för att hjälpa till med förberedelserna och för att bli testade och omcertifierade. Senior RKC Tommy Blom utförde testerna. Först pull up, sen teknik och avslutningsvis snatchtest. Under dagen anlände också Master RKC Peter Lakatos och Master RKC Brett Jones. Pavel kom med ett senare flyg.

Under de följande tre dagarna genomfördes RKC som brukligt. Kul med snatchtest andra dagen efter snatchgenomgången. Vi fick köra VO2max-protokoll med Jay i Danmark. jag måste säga att deltagarna på RKC Sweden höll måttet och representerade på ett utmärkt sätt. Bra kämpaanda och dom visade att dom hängt med i det teoretiska. Alla klarade sig så klart inte, men för det mesta hänger det på någon teknik eller ett snatchtest som man spelar in och skickar in i efterhand.

Pavel, Brett, Peter och Tommy var helt fantastiska under utbildningen. Mycket duktiga instruktörer som gjorde dagarna intressanta och givande.

RKC Sweden 2012 hade dock aldrig kunnat genomföras om inte Fredrik och David på Kettlebellcenter förberett detta på bästa möjliga sätt. Lokalen var helt perfekt för ändamålet och alla aktiviteter flöt på hindersfritt. Maten var kanon och det finns ingenting som kunde gjorts bättre. Det var en grym upplevelse som jag hoppas få uppleva fler gånger. Tack Fredrik och David för en grym helg!

Lite Bilder..






4 kommentarer:

  1. Svar
    1. Absolut! Hoppas det blir lite oftare.

      Radera
  2. Det var grymt att ha dig där! Du är en lysande instruktör fastän du för sällan utövar det! Och tack för allt fint beröm! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack David! Det var helt fantastiskt att vara där. Ni ska ha all cred. Äras den som äras bör.

      Radera